Evcil Hayvanlar İçin Mikroçip Nedir ve Nasıl Çalışır?

Evcil hayvanlar için mikroçip, genellikle omuz kemikleri arasına yerleştirilen, bir pirinç tanesi kadar küçük bir teknoloji parçasıdır. Bu mikroçipler, üretici veri tabanına kaydedilen belirli bir numara ile kodlanmıştır. Her üreticinin bir web sitesi vardır ve bu web sitesi üzerinden kişisel iletişim bilgilerinizi (ad, adres, telefon numarası, e-posta) mikroçip numarasına bağlayabilirsiniz.

Veteriner klinikleri ve barınaklar gibi tüm hayvan sağlık kuruluşları mikroçip okuyuculara sahiptir. Bu okuyucuları mikroçipin üzerinden sallayarak bir hayvan sağlık uzmanı, köpeğinizin mikroçip numarasını okuyabilir. Daha sonra bu numarayı bir arama veri tabanında sorgulayarak (kayıt yaptırdıysanız) bilgileriniz görüntülenecektir.

Şimdi mikroçiplerin nasıl çalıştığını bildiğinize göre, köpeğinizi mikroçip takılması konusunda tereddüt etmemeniz gereken nedenleri aşağıda bulabilirsiniz.

Evcil Hayvanlar İçin Mikroçip Nedir ve Nasıl Çalışır?

Köpek mikroçipleri hayat kurtarır. Ne yazık ki, köpeğiniz bir şekilde sizden ayrılırsa, mikroçip sayesinde köpeğinizin en kısa sürede tanımlanması ve size geri dönebilmesi sağlanır. Eğer köpeğiniz kaybolursa, çalınırsa veya bir barınağa düşerse, onun size geri dönebilmesini sağlayan kalıcı bir kimlik belgesi bulunur. Tek yapmanız gereken, çevrimiçi veri tabanındaki bilgilerinizi güncel tutmaktır.

Mikroçip takma işlemi hızlı ve kolaydır. Köpek mikroçiplenmesi, genellikle veteriner randevusu sırasında hızlı ve basit bir şekilde gerçekleştirilen bir işlemdir. İşlem genellikle 5 saniyeden daha kısa sürer. Enjeksiyon bölgesi alkolle temizlendikten sonra, mikroçip bir iğneyle, aşı yapılır gibi köpeğinize yerleştirilir. Bazı köpekler enjeksiyonu hiç fark etmezken, bazıları biraz acı hissedebilir ve tepki verebilir.

Köpeklerin dikkatini ödüllerle dağıtmak, enjeksiyonu hiç fark etmemelerini sağlayabilir. Lezzetli köpek ödülleri getirerek köpeğinizi oyalayabilir veya veteriner personeline kullanabileceğiniz ödüllerin olup olmadığını sorabilirsiniz. Mikroçip takıldıktan sonra, genellikle hissedilmez ve ağrıya neden olmaz. Ancak çok küçük veya ince ciltli köpeklerde mikroçip hissedilebilir.

Evcil Hayvanlar İçin Mikroçip Nedir ve Nasıl Çalışır?


Köpek mikroçipleme ekonomiktir. Köpeğinizin güvenliği için bir mikroçip, oldukça ekonomik bir seçenektir. Mikroçiplenme işlemi genellikle 80 ila 160 lira arasında bir fiyatla gerçekleştirilir.

Köpek mikroçipleri, köpeğinizin hayatı boyunca çalışır ve herhangi bir pil veya bakım gerektirmez. Tek yapmanız gereken, taşındığınızda veya telefon numaranızı değiştirdiğinizde çevrimiçi kaydınızı güncellemektir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar