Evcil Hayvanınızı Yazın Sıcağından Koruma

Yaz aylarında hava sıcaklıkları yükseldiğinde, hayvan güvenliğini aklınızda tutmak önemlidir. Yüksek sıcaklıklar, evcil hayvanlarınız için çeşitli riskler oluşturur, bu yüzden onları serin tutmanın yollarını bulmak önemlidir.

Yaş, kilo, cins ve diğer sağlık faktörleri nedeniyle bazı köpekler diğerlerine göre daha fazla sıcaklığa dayanıklı olabilir, bu yüzden sıcak havalarda evcil hayvanınızın güvenliğini sağlama konusunda bu faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.

Evcil Hayvanınızı Yazın Sıcağından Koruma

Sıcak bir günde dışarıda olan köpekler her zaman gölgeye ve temiz su dolu bir kaba erişim sağlamalıdır.  Köpeğinizi çok sıcak havalarda egzersize zorlamayın. Bir gün ara verin, etkinlikleri daha serin saatlere veya yüzme gibi alternatiflere kaydırın. Köpeğin aşırı ısındığını ve bir mola ihtiyacı olduğunu gösteren işaretler yavaşlama, gölgeli yerler arayışı ve aşırı nefes alma şeklinde olabilir.

Hava sıcaklığı yükseldikçe, iç mekanlardaki sıcaklıklar bile rahatsız edici seviyelere çıkabilir. Yaz aylarında hayvan güvenliğinin ilk önemli adımı hem iç mekânda hem de dışarıda evcil hayvanlarınıza bol miktarda temiz, taze su sağlamaktır. Hava sıcaklığı bir sonraki dikkate alınması gereken faktördür.

Bazı evler iyi yalıtılmış olup gün ısındıkça çok daha fazla ısınmazlar. Bununla birlikte, çoğunluğu aktif bir soğutma sistemine ihtiyaç duyar. Sağlıklı köpekler ve kediler, çoğu insanın rahat bulduğundan biraz daha sıcak sıcaklıklara dayanabilirler. Ancak, köpeğinizin en serin noktada uyumayı tercih ettiğini fark edebilirsiniz.

Köpeklere özel serinletme ürünleri de mevcuttur. Bazıları köpeğinizin kullanmadan önce su eklemeyi veya ürünü buzdolabında tutmayı gerektirir. En iyileri ise en az planlama gerektirenlerdir, böylece her zaman köpeğinizi serin tutmaya hazır olursunuz. Terleme doğal bir buharlaşma şeklidir, ancak köpekler kendi başlarına sadece patileri ve burunlarından "terleyerek" serinleyebilirler. İşte köpek serinletme yelekleri devreye giriyor.  Köpek serinletme yelekleri su içme, gölge ve aktiviteden ara verme yerine geçmez, ancak köpeğinizin daha uzun süre rahat kalmasına yardımcı olabilir. Herhangi bir köpek kıyafeti gibi, uygun uyum sağlamak, yeterli teması ve yara oluşturabilecek sürtünmeyi azaltmayı sağlamak için önemlidir.

Köpek serinletme matları da köpekler için mevcuttur ve genellikle elektrik gerektirmeden basınç altında serin kalan bir malzemeden yapılır. Bununla birlikte, birçok inceleme dayanıklılık ve uzun ömür konusunda şikayetler içermektedir, bu yüzden köpeğiniz için doğru matı seçmeden önce iyi bir araştırma yapmak en iyisidir.

Evcil Hayvanınızı Yazın Sıcağından Koruma

Evcil hayvanlar harika yol arkadaşları olabilir, ancak önceden planlama yapmanız gerekmektedir. Her mola noktasında su kabını doldurabileceğiniz bir su kabı getirin. Köpek serinletme matları da arabada yanınıza alınabilir ve biraz ek serinleme sağlayabilir. Bununla birlikte, arabada serinletme matlarını güneşe maruz bırakmak önerilmez. Tüm arabalarda, evcil hayvanınızın yolculuk sırasında zaman geçirebileceği arka koltuk veya koltuk kuyularına iyi bir hava akışı sağlanamayabilir. Köpeğinizi sıcak bir günde arabada yalnız bırakmayın. İçerideki sıcaklık hızla tehlikeli seviyelere yükselir, hatta dışarıda çok sıcak olmasa ve arabayı gölgede ve pencereleri açık bıraksanız bile.

Yorum Gönder

0 Yorumlar